Ny vision för skogsnäringen

Skogsindustrierna har i september 2014 antagit en ny vision för skogsnäringen. Ledningsgruppen har arbetat fram den nya visionen under 2014 tillsammans med styrelsen i syfte att formulera en vision för hela skogsnäringen. En vision som är väl förankrad i Skogsindustriernas styrelse.

Skogsindustriernas vision:

Skogsnäringen driver tillväxt i världens bioekonomi

Genom att tillvarata skogens möjligheter gör vi så att den globala bioekonomin växer. Det är avgörande för Sverige, men också för resten av världen. Genom att erbjuda produkter som alla människor behöver i sin vardag skapar vi en hållbar framtid.

Visionen och det strategiska ramverk som tagits fram samtidigt med den påverkar arbetssätt i hela organisationen Skogsindustrierna och samspel inom skogsnäringen. Arbetet med att inlemma visionen i det dagliga arbetet påbörjas nu.

Definition bioekonomi

Enligt Europeiska kommissionen:
Innefattande all industri och alla ekonomiska sektorer där biologiska resurser produceras, förvaltas eller på annat sätt utnyttjas och därmed relaterade tjänster, leverantörer eller konsumtionsindustri som t.ex. jordbruk, livsmedel, fiske, skogsbruk osv.

Enligt OECD:
Ekonomisk verksamhet som hör till uppfinning, utveckling, produktion och användning av biologiska produkter och processer.