Hej Industrin! besöker Holmens pappersbruk Braviken

Den 16 och 17 maj öppnar nio av Sveriges industriföretag sina portar för barnfamiljer som är nyfikna på industrin och intresset är stort. Under besöken som går under namnet Hej Industrin! har 1500 intresseanmälningar kommit in. På lördag avgår en buss med 35 vuxna och barn från sju år och uppåt från Stockholm till Holmens pappersbruk Braviken utanför Norrköping. Besökarna kommer att vara med om en annorlunda och spännande dag på industrin.

Barn som växer upp i Stockholm ser och möter inte industrin på samma sätt som tidigare generationer. Industrierna ligger idag ofta en bit bort och är inte en lika självklar del av stadsbilden. Därför väljer nu industriorganisationerna inom Svenskt Näringsliv att bjuda in familjer till Sveriges industrier.

Pappersbruk är en spännande högteknologisk industri. Barnen får på nära håll se var sakerna de använder i sin vardag kommer ifrån och hur de tillverkas. I bruket finns maskiner som producerar papper av granved och återvunna tidningar i en rasande takt, 100km/h.

Stockholmsbarn möter egentligen industrin varje dag, till exempel i form av filen på frukostbordet eller pappret i skolböckerna. Industrin har också stor betydelse för att skapa arbetstillfällen och bidrar till vår gemensamma välfärd. Skogsindustrin sysselsätter nära 60 000 personer runt om i Sverige och exporterar för 120 miljarder årligen.

Industrierna som öppnar sina dörrar i samband med Hej Industrin! är Scania, Kavli, Uddeholm, Höganäs, LKAB, Holmen, Arla, Saltå Kvarn och ArtaPlast.

Läs mer om Hej Industrin! på industrintarmatchen.se

Om Hej Industrin!

Initiativtagare till Hej Industrin! är rad industriorganisationerna inom Svenskt Näringsliv: Teknikföretagen, IKEM - Innovations- och kemiindustrierna, Industriarbetsgivarna, Jernkontoret, SveMin, Skogsindustrierna, Livsmedelsföretagen, Byggnadsämnesförbundet, Grafiska Företagens Förbund, Skogs- och Lantarbetsgivarna, TEKO, Trä- och Möbelföretagen, EnergiFöretagens Arbetsgivare.