Barnfamiljer sa hej till Holmens pappersbruk

Lördagen den 17 maj avgick en buss fylld av förväntansfulla barnfamiljer från Stockholms centralstation. Under dagen väntade ett spännande studiebesök på Holmens pappersbruk Braviken utanför Norrköping. Resan anordnades av industriorganisationerna inom Svenskt Näringsliv som genom Industrin tar matchen gav barnfamiljer en möjlighet att titta på, uppleva och lära sig mer om industrin.

Studiebesöket, som gick under namnet "Hej industrin!", lockade många anmälda. Till de utsatta 260 platserna var 1 500 personer anmälda. Besöket inleddes med fika och en säkerhetsgenomgång. Platschefen Fredrik Holgersson och guiden Seija Vierula gick igenom hur pappersprocessen går till på bruket och svarade på nyfikna frågor. Därefter fick barn och vuxna möjlighet att sitta i förarsätet på en vedtruck. Rundvandringen inne på bruket tog vid efter det. Familjerna fick se de 120 meter långa pappersmaskinerna som tillverkar papper i 110 km/t. Inne i det högteknologiska kontrollrummet uppkom många frågor om pappersmaskinerna, bruket och hur arbetet går till.

Att få möjlighet att komma nära industrin upplevdes som mycket positivt och många av deltagarna åker gärna på fler industribesök i framtiden.

Läs mer om industriarbetet här.